مشارکت در ساخت چیست ؟ فرض کنید زمینی دارید که قادر به ساخت آن نیستید یا اینکه خانه کلنگی دارید که نه حصوله آن را دارید و نه وقت آن را که تخریب کنید و خودتان آن را بسازید یا اینکه پول ساخت آن خانه تخریب شده را در دست ندارید ، چاره کار چیست ؟ چه باید کرد ؟ بهترین کار در این زمان مشارکت در ساخت است یعنی اینکه شخصی دارای آورده مالی است و شما هم زمین یا خانه کلنگی که دارید را در اختیار قرار خواهید داد بعد از ساخت که زمین ساخته شد یا خانه کلنگی ساخته شد آپارتمان یا ویلای ساخت شده به فروش میرسد و سود آن به میزان دارایی و هزینه کرد ساخت و دست مزد ها بین طرفین تقسیم خواهد شد ما کمی جلوتر میزان سود مشارکت در ساخت و نحوه تقسیم بین مالک و سازنده را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد .
چند نکته در مورد تیم پایا برج : پایا برج آمادگی خود را جهت انجام هر گونه قرار داد مشارکت در ساخت اعلام میکند . از آنجایی که پایا برج دارای تجربه بسیار مناسبی در زمینه ساخت و ساز ویلا و آپارتمان دارد میتواند یاری گر مناسبی در جهت قرار داد مشارکت در ساخت شما باشد . از طریق راه های ارتباطی تعبیه شده در سایت میتوانید جهت مشارکت در ساخت در شهر جدید صدرا شیراز با ما تماس حاصل فرمایید .
یک متخصص مورد اطمینان که هم در زمینه شهرسازی، حقوقی و از همه مهم تر ساختمان سازی قدرتمند باشد در روز قرارداد در کنار دست خود داشته باشید. اینجانب مهندس احمد خلیلی پس از سال ها فعالیت در صنعت ساختمان آماده مشاوره در زمینه مشارکت در ساخت به شما عزیزان می باشم.
نکات مهم در قراداد مشارکت در ساخت:
یک نکته مهم که در مورد مشارکت در ساخت باید مورد توجه قرار گیرد سود دهی بالا و همچنین ریسک آن در صورت توجه مناسب نکردن به قرار داد وشخصی که با آن کار میکنیم . باید در نظر داشته باشیم اشخاصی که با آن ها کار میکنیم باید خود دستشان در ساخت و ساز خانه و ویلا باشد تا راه و چاره کار را بهتر بدانند .
موضوع دیگر آورده سازنده مشخص باشد و پرینت بانکی یا رزومه دار باشد تا در حین پروژه کار نمیه کاره رها نشود .
باید مراقب سند ها و اصالت و صحت اسناد باشید که زمین یا خانه مشکلی نداشته باشد و از مالکیت آن توسط دارنده ملک و خانه کلنگی مطمین باشید .
دقت داشته باشید از آنجایی که هزینه های ساخت به پای سازنده است ممکن است که سعی در کاهش هزینه ها داشته باشد و چه بسا منجر به پایین آمدن کیفیت ساخت شود پس دقت کنید که شخص مورد نظر هم مطمئن باشد هم دلسوز کار خود برای فروش بعد از ساخت . و این امر خود موجب بروز مشکلاتی بین طرفین خواهد شد .
باید مشخصات و موارد مورد استفاده در مصالح ساختمانی به طور کام مورد بررسی قرار گیرد و تهیه و ضمیمه قرارد صورت گرفته شود.
باید آورده هر یک از طرفین به دقت مورد بررسی قرار گیرد و میزان سود به اندازه سهم هر یک از طرفین در اورده انها می باشد. مثلا اگر ارزش زمین 20 میلیارد باشد و هزینه ساخت هم با توجه به متراژ زیربنای کل ساخت و هزینه پروانه و … نیز 20 میلیارد تومان شود، یعنی هر دو به اندازه هم اورده دارند و به صورت 50 به 50 تقسیم می شود و به همین ترتیب برای سایر زمین ها می توانید نسبت گیری کنید. یک مثال دیگر: اورده مالک 10 میلیارد زمین و اورده سازنده 20 میلیارد هزینه ساخت، جمع اورده طرفین 30 میلیارد پس مالک نسبت 10 به 30 که می شود 33 درصد و سازنده نسبت 20 به 30 که می شود 67 درصد.
معمولا سازنده در این نوع قرار داد ها باید هزینه اجرا وساخت و گرفتن پروانه را به طور کامل پرداخت می کند و همچنین هزینه امتیازات قانونی مانند آب وبرق وگاز و هزینه های پایانکار و سند و هزینه هایی که به عهده سازنده نیست هزینه های تخلف است که به صورت نسبت سهم الشرکه یا توافق طرفین تصمیم گیری می شود.
موضوع بعدی که در قرار داد مشارکت در ساخت باید مورد بررسی قرار بگیرد زمان بندی در اجرای پروژه است که پروژه باید دارای یک زمان بندی کلی که مثلا گفته می شود مثلا 3 سال و یک زمان یندی تفصیلی که مثلا
زمان پروانه: 6 ماه
زمان تجهیز کارگاه: 1 ماه
زمان خاکبرداری : 5 روز
اجرای اسکلت : به ازای هر سقف 25 روز
و …
تا اخذ پایانکار و عدم خلاف: 1 سال
همچنین برای تاخیر یا به وجود آمدن مشکلی در قرارداد ذکر شود که به ازای چه میزان تخلف در زمان بندی تفصیلی و زمان بندی کلی چه وجه التزام هایی داشته باشد.
در صورتی که برنامه زمان بندی نداشته باشید نمیتوانید مدعی این باشید که سازنده در مدت زمان تخلف کرده است . پس باید مورد بررسی قرار بگیرد .
چند نکته مهم دیگر
مسئولیت تضامنی طرفین قرار داد :
در صورتی که طرفین قرار داد از یک نفر بیشتر باشند . باید مسئولیت تضامنی در قرار داد ذکر شود .
منظور ازمسئولیت تضامنی چیست ؟ همه مسئولیت کامل دارند در قرار داد برای بازپرداخت بدهی . یعنی اگر یکی از سازندگان به خارج فرار کرد شخص سازنده دیگر در ایران در قبال مشکلات قرار داد باید پاسخ گو باشد . این نکته در قراردادهایی که طرف مقابلمان چند سازندهمی باشد بسیار مهم هست.
بستن قرا داد مشارکت در ساخت با شرکت های حقوقی : همان طور که میدانید برای بستن قرار داد با شخص حقوقی که منظور همان شرکت یا .. است شما باید مواردی را مورد بررسی قرار دهید که برخی از آن ها را خدمت شما عرض میکنیم :
- تمامی مدارک مورد نیاز شرکت مثل اسانامه و تغییرات شرکت را مورد بررسی قرار دهید
- همچنین بررسی های لازم را جهت مشاهده توانایی شرکت از لحاظ مالی را به عمل آورید و میزان اختیارات هیئت مدیره را نیز بررسی کنید . البته بحث مالی را حتی با شخص حقیقی یعنی نوشتن قرارداد با یک فرد نه شرکت را نیز با دقت بررسی کرد.
- ممکن است در شرکت مواردی وجود داشته باشد که نیاز به مجوز از اعضاء هیئت میره داشته باشد ، بررسی های لازم را برای اینکه احتیاج دارد یا ندارد به عمل آورید .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.